همشهری آنلاین: وزیر بهداشت گفت: آموزش پزشکی باید جراحی شود و در قدم اول طول دوره پزشکی عمومی کاهش یابد و دروسی که نیاز نیست حذف و مسائل بومی به دروس اضافه شود.

به گزارش مهر، دکتر سیدحسن هاشمی در هفدهمین همایش آموزش علوم پزشکی و جشنواره شهید مطهری در محل دانشگاه علوم پزشکی ایران، افزود: دادن اختیار ۲۰ درصدی به دانشگاه‌ها برای تغییرات دروس آموزشی به منظور بومی‌سازی فرصتی برای بهتر شدن آموزش علوم پزشکی است که باید از آن استفاده کرد.

هاشمی با بیان اینکه آموزش اساس کار ماست، گفت: تحول در آموزش یک دفعه امکان‌پذیر نیست و نیاز به استمرار دارد و باید از فرصت ادغام آموزش و خدمات استفاده کرد. پیش از وزارت نظر دیگری درباره ادغام داشتم اما با صحبت‌هایی که با وزرای بهداشت برخی کشورها داشتم متوجه شدم که بزرگترین مشکل در این کشورها این بود که اختیاری برای آموزش نیروهای علوم پزشکی ندارند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكي با بیان اینکه خروجی دانشگاه‌های علوم پزشکی آن چیزی نیست که جامعه از آن انتظار دارد، اظهار داشت: جامعه پزشکی باید به عرصه بیاید و دانشجوی پزشکی بخشی از دوران تحصیل خود را در داخل عرصه‌های مختلف اعم از شبکه، پایگاه بهداشتی و بیمارستان بگذراند.

وی یادآور شد: واقعا جای تاسف است که ما با تاریخی چند هزار ساله و طب سنتی غنی در دروس آموزشی خود هیچ ردپایی از آموزش طب سنتی نداشته باشیم.

هاشمی با بیان اینکه بازنگری در آموزش علوم پزشکی یک ضرورت است، گفت: دوره‌های تخصصی و فوق تخصصی در کشور ما بسیار گران تمام می‌شود و نسبت به کشورهای اروپایی و آمریکایی باید یک بازنگری جدی داشته باشیم.

وی افزود: معمولا سیاسیون تقیه می‌کنند و برخی مطالب را نمی‌گویند اما ما در پردیس‌های بین‌الملل تصمیم دقیقی را گرفتیم که به نظر می‌رسد به واقعیت نزدیک شد. نام آنها را به خودگردان تغییر دادیم و عواملی که باعث می‌شد تصمیم اشخاص بر حقوق متقاضیان اثرگذار باشد حذف شد.

وزیر بهداشت گفت: اگر آموزش عالی به همین منوال پیش برود به سرنوشت آموزش پرورش دچار می‌شود. در مورد غیرانتفاعی‌ها هم ابتدا بسیاری مخالف بودند اما اکنون می‌بینیم که آموزش پرورش اگر غیرانتفاعی‌ها نباشند به خوبی پیش نمی‌رود. آموزش عالی هم باید به سمت خودگردان شدن برود.

وی افزود: چرا باید شرایطی وجود داشته باشد که فرزندان ما به کشورهایی مانند فیلیپین، مالزی، بلاروس، و ارمنستان بروند. به عنوان یک ایرانی متاسف می‌شوم که دانشجویان ایرانی در امارات عربی پزشکی و دندانپزشکی می‌خوانند.

هاشمی تاکید کرد: اگر ما در کشور خود دانشگاه‌های بخش خصوصی را درست می‌کردیم دیگر نیازی نبود دانشجویان به آن کشورها بروند. باید بخش خودگردان را تقویت کنیم. ما طرفدار خودگردان شدن آموزش عالی هستیم و باید این مسیر را دنبال کنیم.

وی به معاونت آموزشی وزارت بهداشت تاکید کرد که تکلیف ظرفیت‌های پزشکی مورد نیاز کشور را در این دوره تعیین کند و افزود: ما سال گذشته به دلایلی مجبور شدیم ظرفیت‌های پزشکی را افزایش دهیم و ۳۰ درصد اکنون به ظرفیت بومی اختصاص دارد که دانشگاه‌ها باید از آن ظرفیت استفاده کنند تا این ظرفیت به سرنوشت سهمیه خانم‌ها دچار نشود.

وزیر بهداشت اظهار داشت: افزایش ظرفیت باید یک جایی متوقف شود. ظرفیت‌ها پس از انقلاب سیر صعودی داشته آن هم به دلیل نیاز به نیروی انسانی. اما باید در بسیاری از رشته‌ها کاهش یابد. برای بسیاری از رشته‌ها مانند مامایی و بهداشت کار وجود ندارد.

وی تاکید کرد: اینکه در هر رشته چه تعداد نیروی انسانی نیاز است باید زودتر تعیین تکلیف شود.

هاشمی با اشاره به فضای پس از برجام گفت: بعد از توافق باید سرمایه گذار داخلی و خارجی را برای افزایش بهینه فضای دانشگاه‌ها جذب کنیم . ضمن اینکه زمینه همکاری استادان را فراهم کنیم اما فراموش نکنیم استاد احترام می‌خواهد.

وی تاکید کرد: باید در آموزش به نحوی عمل کنیم که خروجی متفاوت باشد و دانشجویان استعداد درخشان هم درک کنند که پزشک شدن صرفا به دانش و مهارت نیست و باید درد جامعه را درک کنند.

کد خبر 332154

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha